26 December,Tweede Kerstdag .Een traditie in onze Kwb om even over het muurtje te kijken hoe geinspireerde mensen bezig zijn.

 

We zijn al wat gewoon met onze KWB-afdeling op Tweede Kerstdag, maar dit jaar is het wel héél speciaal. We zijn al gaan snuisteren bij veel andersgelovigen en we hebben allemaal al eens wat gehoord over de protestanten.

Luther kennen wij van horen zeggen, maar de kerk, die nog het dichtst bij de “eerste protestant” staat, die bezochten wij nog niet.

In Antwerpen staat de enige Evangelisch-Lutherse Kerk in heel België! Deze kerk ligt op de benedenverdieping van een woonhuis in de Tabakvest.

Eenmaal binnen zie je niet direct het verschil met een grotere kerk. Het is er veel kleiner, maar het plafond, altaar, stoelen, doopvont en preekstoel zijn allemaal aanwezig.

Iedere week komen ze samen en twee keer per maand vieren ze “heilig Avondmaal”. Na elke viering worden alle aanwezigen uitgenodigd om boven, in de Wartburg, nog een koffietje te gaan drinken en wat bij te babbelen.

Het jaar 1517 wordt gezien als het symbolische begin van Luther’s optreden en in 1566 opende al de eerste kern in de Lage landen in het Augustijnenklooster in Antwerpen.

Het is een boeiende geschiedenis van 450 jaar, die achter dit kleine kerkje steekt, en de “pastor”, de heer Gijsbertus Van Hattem wil er ons ontvangen.

Achteraf willen wij nog even kennis maken met de Kerst in Antwerpen en met het sociaal restaurant “De Stroming”. De Nationale KWB is daar nog een stukje familie van en we hoeven dan niet met een lege maag terug te keren.

Wij rijden met een autocar en vertrekken om 13.30 u. aan het station van Geel.

 

Inschrijven is wel noodzakelijk voor 20 december 2018 en deelnemen kost 20 euro per persoon. Meld zeker je deelname aan de voorzitter of aan Marcel De Vries: 014.58 23 83 of madevr@skynet.be

 

 

Iedereen welkom op woensdag 26 december 2018.

 

 

 

 

 

Wie het heeft over 11 november, die spreekt bij de Kwb Van St.Amands

over een bezinningsdag., hier gaan wij op bezoek bv. een klooster enz...

We blijven deze keer in eigen streek en gaan Mee in het verhaal van de Groote Oorlog 14-18 in ons eigen Geel

 

 

 

 

contact:

Belmans Rudy

Brukel 6

2440 Geel

rudybelmans@telenet.be