Koken is echt in. Maar hoe begin je eraan, 

 

Al jaren zijn onze kooklessen een schot in de roos.

Elke leeftijd is bij ons welkom. In groepjes maken we een 4-gangen menu klaar.

De kok legt alles uit en helpt je tijdens het koken, je wordt willekeurig ingedeeld in een groep en je kan aan de slag. De ene keer maak jij samen met jou teamgenoten de soep, dan weer het hoofdgerecht of het nagerecht,het kan ook de aperitiefhapjes of het voorgerecht zijn. Elke les iets anders.

Alles wordt samen gedegusteerd aan tafel en beoordeeld samen met een drankje.

Echter, de laatste les, worden de dames uitgenodigd en koken de heren voor de dames ! Met alles der op en der aan.

 .

We beginnen eraan op 19 oktober met onze lesgever Roel.

 

De lessen starten telkens om 19u00 stipt. We sluiten de deuren tussen 22u30 en 23u00. De deelnemers brengen zelf 2 keukenhanddoeken, een short alsook een klein en groot keukenmes mee. Dit in de keuken van ons parochiecentrum aan de Werft.

 

 

Inschrijven doe je door een e-mail te sturen  naar rik.waer@skynet.be

 

Menu kookles 11 februari 2020 (1).pdf
Adobe Acrobat document 84.6 KB

hieronder de uitgestelde menu november: les januari 2020

in de download zit de volledige menu
Menu kwb-kookles 12 november 2019.pdf
Adobe Acrobat document 248.1 KB

Gastkookles dinsdag 10 december 2019

geitenkaas balletjes met bieslook.pdf
Adobe Acrobat document 69.8 KB
preisoep me quenelles van kip.pdf
Adobe Acrobat document 69.5 KB
sintjacobsvrucht truffelsaus.pdf
Adobe Acrobat document 114.2 KB
varkenshaasje stroganof.pdf
Adobe Acrobat document 31.1 KB
sabayon kriekbier.pdf
Adobe Acrobat document 25.1 KB
kookles februari.pdf
Adobe Acrobat document 122.4 KB
Menu januari 2019
menujanuari.pdf
Adobe Acrobat document 79.2 KB
Menu 11 december 2018
menu december 2018.pdf
Adobe Acrobat document 74.7 KB
Menu 13 november 2018. Opgelet alle gerechten staan onder elkaar.
les2.pdf
Adobe Acrobat document 84.9 KB

Menu 16 oktober 2018, opgelet alle gerechten staan onder elkaar.

We verwelkomen ook onze nieuwe kok, Robbe.

menu 16 oktober 2018.pdf
Adobe Acrobat document 185.9 KB

Dinsdag 13 Februari 2018

spruitenprikker met bacon..pdf
Adobe Acrobat document 12.3 KB
witloofschuitje met krab.pdf
Adobe Acrobat document 88.9 KB
kipspiesje.pdf
Adobe Acrobat document 30.8 KB
gerookte zalm met roomkaas.pdf
Adobe Acrobat document 27.4 KB
appel tomaat honingsoep.pdf
Adobe Acrobat document 13.0 KB
varkenshaasje.pdf
Adobe Acrobat document 31.5 KB
mascarpone rodevruchten.pdf
Adobe Acrobat document 29.2 KB

Dinsdag 9 januari 2018

tonijnsla met mascarpone.pdf
Adobe Acrobat document 31.4 KB
kabeljauw met knolselder en pastinaak.pd
Adobe Acrobat document 70.6 KB
hammousse met groentjes in gelei.pdf
Adobe Acrobat document 132.4 KB
witloofsoep met mosterd.pdf
Adobe Acrobat document 31.9 KB
bananenmousse.pdf
Adobe Acrobat document 40.1 KB

Dinsdag 12 December 2017

pikant scampi spiesje.pdf
Adobe Acrobat document 44.5 KB
wildpate.pdf
Adobe Acrobat document 36.7 KB
pompoen wortelsoep met rilette.pdf
Adobe Acrobat document 24.8 KB
risotto met parelhoen.pdf
Adobe Acrobat document 48.9 KB
bavarois.pdf
Adobe Acrobat document 50.7 KB

Dinsdag 14 november 2017

bladerdeeghapje met chorizo en mozzarell
Adobe Acrobat document 31.7 KB
soep van koolrabi en pesto van waterkers
Adobe Acrobat document 32.0 KB
sint jacobsvrucht met spinazie en citro
Adobe Acrobat document 13.3 KB
everzwijnragout met porto, zalfje van kn
Adobe Acrobat document 89.2 KB
mascarpone met limoncello.pdf
Adobe Acrobat document 23.4 KB

Dinsdag 24 oktober 2017

Cava met geuze.pdf
Adobe Acrobat document 11.1 KB
brood met pesto.pdf
Adobe Acrobat document 12.8 KB
basilicumsoep.pdf
Adobe Acrobat document 12.9 KB
Gamba's.pdf
Adobe Acrobat document 13.5 KB
Gemarineerde kipfilet Au Grand Bonheur.p
Adobe Acrobat document 14.0 KB
negresco.pdf
Adobe Acrobat document 12.3 KB

2016 - 2017

menu 14 maart 2017.pdf
Adobe Acrobat document 2.9 MB

Kookles 14 februari 2017

Aperitiefhapje gehaktballetjes.pdf
Adobe Acrobat document 52.3 KB
Bloemkoolsoepje met spekjes en erwtjes.p
Adobe Acrobat document 54.1 KB
Sint jacobsvrucht met brocolimousse.pdf
Adobe Acrobat document 73.4 KB
Kabeljauwhaasje met crumble van spek.pdf
Adobe Acrobat document 67.8 KB
Ijskreem met advocaatroom en slagroom.pd
Adobe Acrobat document 62.9 KB

Kookles 10 januari 2017

Mimosa.pdf
Adobe Acrobat document 47.9 KB
8 sneetjes ciabatti.pdf
Adobe Acrobat document 85.9 KB
Asperges met ham en mozzarella.pdf
Adobe Acrobat document 113.0 KB
Wortelsoep met chorizo kruim.pdf
Adobe Acrobat document 67.9 KB
Eendeborst met honingsaus.pdf
Adobe Acrobat document 32.3 KB
Snelle tiramisu mousse met Baileys.pdf
Adobe Acrobat document 135.9 KB

Kookles November 2016

Chicken nuggets.pdf
Adobe Acrobat document 66.8 KB
Kabeljauwhaasje met pepersaus en een zal
Adobe Acrobat document 84.2 KB
GELE PAPRIKASOEP.pdf
Adobe Acrobat document 77.6 KB
Varkenswangetjes met rode wijn.pdf
Adobe Acrobat document 90.5 KB
bayley mousse.pdf
Adobe Acrobat document 151.4 KB

Kookles oktober 2016

Worstenbroodjes.pdf
Adobe Acrobat document 65.2 KB
Gerookte zalm met zure room tartaar en b
Adobe Acrobat document 73.6 KB
Mosselsoep met pompoenballetjes.pdf
Adobe Acrobat document 85.5 KB
Varkenskoteletjes met picklesboter.pdf
Adobe Acrobat document 51.7 KB
MASCARPONE.pdf
Adobe Acrobat document 56.1 KB

Kookjaar 2015-2016

Zalm kaashapje.pdf
Adobe Acrobat document 101.3 KB
WORTEL PASTINAAK SOEP MET LOOKKORSTJES.p
Adobe Acrobat document 62.2 KB
OOSTENDSE TONG MET TUINKERSCRÈME.pdf
Adobe Acrobat document 61.9 KB
Varkenshaasje blackwell.pdf
Adobe Acrobat document 55.9 KB
SPECULAASMOUSSE.pdf
Adobe Acrobat document 56.7 KB

Menu 16 Februari 2016 Roemeens

Salade fasole batuta.pdf
Adobe Acrobat document 203.9 KB
Champignons.pdf
Adobe Acrobat document 118.6 KB
Kippensoep.pdf
Adobe Acrobat document 183.8 KB
Gevulde paprika ardei umpluti.pdf
Adobe Acrobat document 253.3 KB
Croissantjes met vaste gelei en flappen
Adobe Acrobat document 124.8 KB

Menu 12 januari 2016

Aperitiefhapje

Hapje ricotta zalm.pdf
Adobe Acrobat document 67.7 KB

Voorgerecht

Bereiding sushirijst.pdf
Adobe Acrobat document 47.2 KB

Soep

Bloemkoolsoep met knoflook toast.pdf
Adobe Acrobat document 59.9 KB

Hoofdschotel

Gepocheerde kabeljauw met puree van lent
Adobe Acrobat document 87.5 KB

Nagerecht

Sushi ijsgeba1.pdf
Adobe Acrobat document 84.1 KB

Menu 15 December 2015

Aperitiefhapje
Gehaktballetjes met huisgemaakte samoera
Adobe Acrobat document 52.6 KB
Voorgerecht
Gerookte zalmmousse.pdf
Adobe Acrobat document 119.2 KB
Soep
Brabantse witloof.pdf
Adobe Acrobat document 66.3 KB
Hoofdgerecht
FAZANTFILET MET APPELEN.pdf
Adobe Acrobat document 73.0 KB
Nagerecht
Zucotto.pdf
Adobe Acrobat document 71.1 KB

Menu 10 november 2015

Aperitiefhapje.
hapje tomaat en ham.pdf
Adobe Acrobat document 72.7 KB
Asperges op italiaanse wijze.
Asperges op Italiaanse wijze.pdf
Adobe Acrobat document 60.9 KB
Pompoenroomsoep met zure appel.
Pompoenroomsoep met zure appel.pdf
Adobe Acrobat document 64.3 KB
Saltimboca van kalfsvlees en comtè.
Saltimbocca van kalfsvlees en Comté.pdf
Adobe Acrobat document 63.4 KB
Limoenchocoladeroom.
Limoenchocoladeroom.pdf
Adobe Acrobat document 119.3 KB

Menu 10 Februari 2015

BAVAROIS VAN GEROOKTE HARING MET BROODST
Adobe Acrobat document 5.2 KB
Tomatensoep met Peterselieroom.pdf
Adobe Acrobat document 59.1 KB
Scampi popeye met mascarponesausje en sp
Adobe Acrobat document 71.1 KB
Mediteraans varkenshaasje.pdf
Adobe Acrobat document 73.3 KB
WITTE CHOCOLADECREME MET ANANAS.pdf
Adobe Acrobat document 22.7 KB

Menu 13 Januari 2015

Opgelet, een kleine aanpassing aan het recept met de sint-jacobsvruchten.

Suiker moet 30 gr worden ipv 50 en de peperkoek een half ipv een heel.

Stokbroodje met parmaham en emulsie van zwarte olijven.
Stokbroodje met parma ham en emulsie van
Adobe Acrobat document 48.6 KB
Veloute van knolselder met mascarpone
Velouté van knolselder met mascarpone.pd
Adobe Acrobat document 121.2 KB
Sint Jacobsvrucht met compote van venkel
SINT JACOBSVRUCHT MET COMPOTE VAN VENKEL
Adobe Acrobat document 64.7 KB
HERTENFILET MET PASTINAAK.pdf
Adobe Acrobat document 83.4 KB
Rode wijnsaus en duchesse aardappelen.pd
Adobe Acrobat document 50.9 KB
Citroenbavarois
CITROENBAVAROIS.pdf
Adobe Acrobat document 45.7 KB

Kookles 9 December 2014

Aperitiefhapje.

Hapje.

RAVIOLI+VAN+RODE+BIET+EN+VERSE+GEITENKAA
Adobe Acrobat document 302.0 KB

Soep.

Agnes Sorel Soep.pdf
Adobe Acrobat document 87.1 KB

Tussengerecht.

Noordzeegarnaal met geprakte aardappel.p
Adobe Acrobat document 48.5 KB

Hoofdschotel.

EVERZWIJNRAGOUT IN PORTOSAUS 1.pdf
Adobe Acrobat document 86.7 KB

Nagerecht

stracciatellamousse met chocoladesaus.pd
Adobe Acrobat document 85.4 KB

Aperitiefhapje.

apoeritiefhapje lookbroodjes.pdf
Adobe Acrobat document 77.2 KB

Voorgerecht.

voorgerecht scampi chorizo.pdf
Adobe Acrobat document 82.6 KB

Soep.

bloemkoolsoep met grijze garnalen en wat
Adobe Acrobat document 55.5 KB

Hoofdschotel.

worst met uienstampot.pdf
Adobe Acrobat document 82.2 KB

Nagerecht.

TRIFFLE VAN ROOD FRUIT.pdf
Adobe Acrobat document 80.0 KB

Kooklessen 2013-2014

Soep
thaise garnalensoep.pdf
Adobe Acrobat document 81.9 KB
Thais viskoekje
tais viskoekje.pdf
Adobe Acrobat document 101.3 KB
hoofdgerecht
thais kip curry.pdf
Adobe Acrobat document 79.0 KB
Rijst
rijst.pdf
Adobe Acrobat document 61.4 KB
Nagerecht.
Rijstpap met kokosmelk en citroengras.pd
Adobe Acrobat document 67.4 KB

4 de les

Aperitiefhapje
Aperitiefhapje warme wrap.pdf
Adobe Acrobat document 78.1 KB
Tussengerecht
Indiase vleesballetjes.pdf
Adobe Acrobat document 81.4 KB
Soep
Heldere tomatensoep.pdf
Adobe Acrobat document 87.2 KB
Hoofdgerecht
Varkensmignonette met zuiderse puree.pdf
Adobe Acrobat document 86.4 KB
Nagerecht
Appelcrumble.pdf
Adobe Acrobat document 56.0 KB

Recepten derde les

Aperitiefhapje
Aperitiefhapje gerookte zalm.pdf
Adobe Acrobat document 87.2 KB
Tussengerecht
Toast champignon.pdf
Adobe Acrobat document 87.9 KB
Soep & Hoofdgerecht
Een klassieker uit Zuid.pdf
Adobe Acrobat document 122.3 KB
Fijne Vanilleroom.pdf
Adobe Acrobat document 86.5 KB

Recepten tweede les

Aperitiefhapje met gerookte zalm.
APERITIEFHAPJE MET GEROOKTE ZALM.pdf
Adobe Acrobat document 88.4 KB
Romig mosterdsoepje met ham.
Romig mosterdsoepje met ham.pdf
Adobe Acrobat document 81.1 KB
Parelhoen met appel en knolselderpuree.
Parelhoen met appel en knolselderpuree.p
Adobe Acrobat document 91.7 KB
Tongrolletje met zalm,garnalensaus en duchesseaardappel.
Tongrolletje met zalm,garnalensaus en du
Adobe Acrobat document 125.4 KB
Panna Cotta met een coulli van rood fruit.
Panna Cotta.pdf
Adobe Acrobat document 91.5 KB

Menu eerste les.

Soep
Courgettesoep met groene curry en kokosm
Adobe Acrobat document 177.5 KB
Scampi met chorizo
Scampi met chorizo en tomaatjes.pdf
Adobe Acrobat document 160.1 KB
Hoofdschotel
Ossobuco.pdf
Adobe Acrobat document 93.7 KB
Nagerecht
Koffiemousse verkeerd.pdf
Adobe Acrobat document 159.8 KB

contact:

Belmans Rudy

Brukel 6

2440 Geel

rudybelmans@hotmail.com